Nieuws

Kies een onderwerp uit de lijst om te lezen.

 • Posbankloop in Google Earth

  txt Factor heeft voor de Posbankloop een applicatie in Google Earth gebouwd. In deze applicatie is zeer veel informatie handzaam en speels bij elkaar gebracht. Zo kun je het parcours verkennen door er overheen te vliegen.

  Google Earth is een toepassing van het bedrijf Google. Je kunt het gratis downloaden, waarna je vrijwel iedere plek op de aarde kunt bekijken met lucht- en satelietfoto’s. Nederland is verbluffend nauwkeurig: je kunt tot 40 centimeter scherp zien. Je eigen huis, je werk, school of sportclub.

  Welke informatie komt beschikbaar?

  txt Factor heeft in Google Earth verschillende lagen gebouwd. Als je het Google Earth bestand download van de site van de Posbankloop en opent in het programma Google Earth zie je 6 mappen met informatie. Allereerst de parcoursen van de 15 en 6 kilometer en de 1K Runaway. Op het parcours van de 15 kilometer is iedere kilometer aangegeven. Vervolgens een map met de belangrijkste locaties, zoals start, finish, douche- en kleedruimtes en de muur. Daarna een mapje met alle verzorgingspunten. Je moet hierbij denken aan medische posten, water- en sponsposten. Het volgende mapje bevat de meetpunten van ChampionChip, het tijdregistratiesysteem. Alle parkeer- en vervoerszaken is een volgende map. Tot slot zijn alle aantrekkelijke plaatsen voor het publiek aangegeven.

  Kijk op www.posbankloop.nl voor meer informatie.

 • Pepermuntjes voor Waalstaete

  Capgemini Nederland geeft 150 rolletjes pepermunt aan de bewoners van verzorgingscentrum Waalstaete. De pepermuntjes maken deel uit van een pakket aan kleine geschenkjes die als afsluiting van de verwendag aan de bewoners meegegeven worden. Tijdens een meeting van de Businessclub Papendal Games vroeg de Arnhemse Uitdaging om deze presentjes. Capgeminireageerde erg positief op dit verzoek dat via txt Factor bij hen kwam. Normaliter zijn de pepermuntjes bedoeld voor bezoekers van beursen en congressen waar Capgemini een stand heeft staan.

 • Persbericht voor Leuk om te Leren Weekendschool

  Op een werkbijeenkomst van de Businessclub Papendal Games richtte de Arnhemse Uitdaging een verzoek aan txt Factor om voor de Weekendschool Leuk om te Leren een persbericht te schrijven. LOL Weekendschool is opgericht voor kinderen die weinig ondersteuning krijgen van huis uit op het gebied van onderwijs, maar die wel slim zijn. Ze willen meer bekendheid aan hun activiteiten geven. txt Factor helpt ze voor even uit de brand door het schrijven van een persbericht en te zorgen dat dit gepublicieerd wordt in de lokale media.

 • txt Factor sponsort de SafariRun

  Op 20 januari 2008 vindt na lange afwezigheid weer de SafariRun plaats. In de bossen van Landgoed Schaersbergen bij Arnhem kunnen de lopers kiezen uit één, twee of drie rondjes van vijf kilometer. Aanleiding vormde het vijfjarig bestaan van hardloopforum Chat'n'Run. txt Factor steunt het evenement financieel en in natura. Kijk op www.safarirun.nl voor alle informatie.

 • SafariRun een blijvertje?

  De eerste Burgers’ SafariRun nieuwe stijl is een loopfeest geworden. Ondanks de natte weersomstandigheden hebben 330 hardlopers zich gewaagd aan het pittige parcours. De omstandigheden waren extra lastig vanwege de vele regenval in de dagen voor de wedstrijd en op de 20e zelf. Een deel van het geplande parcours was zo modderig dat de organisatie besloot het parcours aan te passen. De lopers liepen per rondje daarom 50 meter extra.

 • Groots nieuws voor de Loper!

  Menig hardloper droomt ervan om ooit te starten met startnummer 1, het liefst in een grote wedstrijd. De 1 geeft je een belangrijke status. Je bent het beste van het lopersveld, de Haile Gebrselassi van dat moment. Of je bent op zijn minst zo’n prominent hardloper, dat je eenzelfde status verdient. Het is ook een mooi nummer, eenvoudig  en met de meeste witruimte. Slechts een verticale streep met hooguit een schuin streepje bovenaan en een steunstreep onderaan. Zo blijft de 1 fier overeind.

  Niemand ambieert nummer 0. De 0 is niets, njente, nada, noppes. De 0 mag niets eens starten, want hij bestaat niet. In een deelnemersveld komt de 0 niet voor. Je bent altijd iemand. Ook al kom je niet over de finish, ook al start je niet. Je bent nooit nummer 0.

   

  Hoe anders voor dit nummer, deze nulde editie van de loper. Deze loper draagt nummer 0. Het is betekenisloos, dit nummer. Het is slechts een test of beter, een belofte. Ondanks dat er maanden aan is gewerkt, het is niets. Nog niet, maar binnenkort wel. In een 0-nummer schuilt de belofte,  de toezegging voor een hopelijk lange reeks van uitgaven. Iedere maand opnieuw.  Wij geloven er in en gaan er voor. Voor deze loper zal beslist het startschot klinken over enkele weken. Deze loper loopt door. Voor hem is er geen finish. Jarenlang zal hij blijven lopen. Voor jou, de loper.

   

  Dit 0-nummer geeft een beeld van wat je de komende tijd van ons mag verwachten. De loper is een gratis tijdschrift dat ieder laatste weekend van de maand verschijnt in de provincie Gelderland. In het midden prijkt iedere maand een evenementenkatern. Minimaal vier pagina’s zijn voor een geselecteerd hardloopevenement dat zichzelf volledig in de etalage zet bij de lezer, de loper.

   

  Wat kun je verwachten?

  De redactie bestaat uit lopers en sporters in hart en nieren, maar juist ook vakmensen. Lopers die kunnen schrijven, die weten wat bladen maken betekent of die echt verstand hebben van hun specialistische vakgebied. Henk Bruggeman (Bruggeman Communicatie) en Dick Leseman (txt Factor) vonden elkaar in VOF Samenloop. De redactie vulden zij aan met
  - Floris Wardenaar en Joris Hermans als voedingsdeskundigen en beide verbonden aan expertisecentrum voor Sport en Gezondheid Seneca van de Hogeschool van Arnhem en  Nijmegen.
  - Robert van Cingel, manueel en fysiotherapeut en Arjan Kokshoorn, sportarts bij Sport Medisch Centrum Papendal in Arnhem
  -  Janneke Metzemaekers, ervaren hardloper en trainer bij Argo uit Doetinchem. Zij is als opleider tot trainer loopgroepen verbonden aan de Atletiekunie.
  - Columnist Jac Toes uit Oosterbeek. Hij is schrijver en hardloper, redacteur van 42, het literaire hardlooptijdschrift.
  - Linda van den Akker, jogger en vormgever uit Nijmegen.

   

  Iedere maand schrijft dit team over de hardloopsport in de Gelderse regio, over gezondheid, voeding, blessurepreventie en -behandeling, over trainen, over lopers. Je kunt je wedstrijden plannen met de uitgebreide regionale loopkalender. Later schrijven we verslagen over een aantal van die wedstrijden.

   

  De loper is gratis en verkrijgbaar in de kantines van atletiekverenigingen en loopgroepen, in sportwinkels en hardloopspeciaalzaken, bij bedrijven die lopen hoog in het vaandel hebben staan, bij hardloopevenementen in de regio en in bibliotheken. Voor de hardloper die ons blad als eerste wil ontvangen in de brievenbus bieden we een goedkoop abonnement. Zeer waarschijnlijk valt de loper ook onverwachts in je brievenbus. In een oplage van minimaal 50.000 stuks verspreiden wij de loper huis aan huis in de regio waar het hardloopevenement uit het middenkatern dat wenst.
  Onze nummer 0 is een belofte. Belofte maakt schuld. We gaan die schuld inlossen, want binnenkort zie je onze nummer 1.

   

  Dick Leseman

   

  Dit is het voorwoord van het nulnummer van een nieuw hardlooptijdschrift. DE LOPER is dé hardloopkrant van Gelderland.

  Lees hier het hele nummer

 • Tweede SafariRun op 25 januari 2009

  De tweede editie van de succesvol verlopen SafariRun vindt plaats op 25 januari 2009. De organisatie rekent op meer deelnemers dan het afgelopen jaar. Het concept 'eerst zweten, daarna aapjes kijken' slaat aan. Wel is een maximum gesteld van 750 deelnemers.

 • Site van Frank Bollen in de lucht

  De site van de Belgische hardloper Frank Bollen is operatief. Na een testperiode is de site voor iedereen benaderbaar. De topatleet zal zelf het meeste nieuws plaatsen. txt Factor zal een enkele kaar een beschouwing schrijven voor deze site. 

  Laat een reactie achter in het gastenboek: www.frankbollen.be

 • Communicatieplan voor Posbankloop

  De Posbankloop is een van de mooiste hardloopevenementen van Nederland vanwege het parcours dat over heuvels de Veluwezoom loopt. Het evenement kent een gestage groei maar wil ambitieus doorgroeien. Na een uitgebreide brainstormmet vele betrokken partijen in november 2008 geeft de Posbankloop txt factor de opdracht een degelijk communicatieplan op te stellen voor de komende jaren.

 • Sponsormanager voor HAN

  De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen organiseert voor de vierde keer op rij de HAN-KAN estafette & marathon. Na drie jaar haakten sponsors af. txt Factor krijgt de opdracht een sponsorplan op te stellen en nieuwe sponsoren te werven. Geen makkelijke opgaaf, want het evenement kent weinig deelnemers. Toch slaagt txt Factor in deze opdracht.

 • Verdubbeling aantal deelnemers Bridge to Bridge

  De Bridge to Bridge is Arnhems grootste hardloopevenement. Begin 2009 zoekt het bestuur Dick Leseman en Henk Bruggeman aan om dit evenement te organiseren. Met een reeks opvallende wijzigingen slaagt dit duo er in de Bridge to Bridge nieuw leven in te blazen. De deelnemersaantallen zijn verdubbeld en het evenement leeft als nooit tevoren. In deze crisistijd slaagt Dick Leseman er in een aantal nieuwe sponsoren aan het evenement te binden. Het bestuur is over zijn communicatietalent en marketingvisie zeer te spreken.

 • Website We-Do-It op tijd klaar

  We-Do-It is een IT-bedrijf in Arnhem, gespecialiseerd in websites en webshops. Omdat het bedrijf zich presenteert op een beurs moet txt factor in een korte tijd alle teksten voor de website van We-Do-It herschrijven. In het weekend voorafgaand aan de beurs staan de teksten online.

 • Live-verslag bij NK Indoor Junioren

  Tijdens het Nederlands Kampioenschap Atletiek Indoor voor junioren was Dick Leseman twee dagen aanwezig om liver verslag te doen van de wedstrijden. Hij bekeer de wedstrijd vanaf de tribune en gaf op de site www.nkindoor.nl/2010 live verslag. Hieronder een paar voorbeelden:

  Twee finale series 400 m

  Vanwege een gehonoreerd protest van Chelsea van Dijk (Maastricht) liepen 7 in plaats van zes meisjes de finale op de 400 m. Omdat er maar zes banen zijn, moesten er twee series worden afgewerkt. Het mocht Van Dijk niet baten, ze greep naast het eremetaal. De verwachte winnares, Vera van den Haak (Sparta), won afgetekend in 56:98 sec. voor Anna Voskamp (Hanzesport) en Marije Wever (NEA-Volharding). Hun tijden waren respectievelijk 58,19 en 58,40 sec. Van den Haak is nog maar C-junior en liep naar de snelste 400 m van alle meisjes. Van haar gaan we nog horen. 

  Ook Ricardo Sprong pakt de dubbel

  Aanvankelijk leek het een boemelrace te worden. Gevaarlijk want er waren twee finale series en de snelste uit de twee series wint. Maar Ricardo Sprong (Clytoneus) nam op tijd het heft in handen en draafde soeverein naar de overwinning in 4:22,89. Dit was zijn tweede goud, want eerder op de dag veroverde hij even overtuigend het goud op de 800 m. Hellas-atleet Yared Stifanos probeerde even Sprong voorbij te snellen. Dat lukte niet, hij moest een kleine drie tellen toegeven. Fenno Polderman, ook van Clytoneus, was ongelukkig op de 800 m, maar kon nu vlak voor de finish het brons veilig stellen in 4:26,78. 

  Samuel NR in zinderende finale

  Jamile Samuel van Phanos is het eindelijk gelukt om op een groot toernooi Dafne Schippers te verslaan. Met miniem verschil wel te verstaan. Lang liep Schippers van Hellas licht vooruit, maar op de meet had de atlete van Phanos net iets meer over en won nipt in een nieuw Nederlands junioren record. Ze bleef met 0,04 sec onder haar oude recordtijd. Schippers kwam in dezelfde tijd over de streep. Ook een recordtijd dus, toch droop ze teleurgesteld af.
  De twee blijven aan elkaar gewaagd. Nog geen twee weken terug was de winst voor Schippers in 7,43 sec. Ook vorig jaar was Schippers de snelste toen nog bij de Meisjes B. Deze twee dames zullen het elkaar nog lang moeilijk maken en toptijden op klokken zetten. Dafne Schippers zal uiteindelijk voor de meerkamp kiezen, terwijl Jamile Samuel zich specialiseert.

 • Lancering Ha! Magazine

  Op 15 september werd in Bar No 1 van Hotel Haarhuis hun eigen magazine Ha! gelanceerd. Ha! is een halfjaarlijks lifestyle glossy gemaakt door Uwmagazines en Thieme Deventer. Dick Leseman leverde een belangrijke bijdrage met een groot aantal artikelen en enkele foto's. Van de lancering en de overhandiging van het eerste exemplaar aan de Arnhemse singer-songwriter Stevie Ann, maakte hij deze video.

  Binnenkort volgen de PDF's van zijn artikelen.

 • Dick Leseman vast redactielid Pro Loop

  Sinds half 2010 behoort Dick Leseman tot de vaste redactie van Pro Loop, het magazine voor hardlooptrainers. Pro Loop wordt uitgegeven onder verantwoordelijkheid van de vereniging Hardlooptrainers Nederland en komt vier keer per jaar uit in een oplage van 5000 stuks.

 • Network Running

  Vanaf maart 2011 start DE LOPER met een nieuw initiatief, Network Running. Iedere maandag van 15.30 tot 17.00 uur kunnen ondernemers onder deskundige begeleiding gezamenlijk trainen. Doel is gezond bewegen én netwerken. Het trainingsgebied is Landgoed Warnsborn en startlocatie Hotel Groot Warnsborn. Na afloop kunnen de ondernemers bijpraten onder het genot van een drankje. Meer info→