Live-verslag bij NK Indoor Junioren

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Atletiek Indoor voor junioren was Dick Leseman twee dagen aanwezig om liver verslag te doen van de wedstrijden. Hij bekeer de wedstrijd vanaf de tribune en gaf op de site www.nkindoor.nl/2010 live verslag. Hieronder een paar voorbeelden:

 

Twee finale series 400 m

Vanwege een gehonoreerd protest van Chelsea van Dijk (Maastricht) liepen 7 in plaats van zes meisjes de finale op de 400 m. Omdat er maar zes banen zijn, moesten er twee series worden afgewerkt. Het mocht Van Dijk niet baten, ze greep naast het eremetaal. De verwachte winnares, Vera van den Haak (Sparta), won afgetekend in 56:98 sec. voor Anna Voskamp (Hanzesport) en Marije Wever (NEA-Volharding). Hun tijden waren respectievelijk 58,19 en 58,40 sec. Van den Haak is nog maar C-junior en liep naar de snelste 400 m van alle meisjes. Van haar gaan we nog horen.

 

Ook Ricardo Sprong pakt de dubbel

Aanvankelijk leek het een boemelrace te worden. Gevaarlijk want er waren twee finale series en de snelste uit de twee series wint. Maar Ricardo Sprong (Clytoneus) nam op tijd het heft in handen en draafde soeverein naar de overwinning in 4:22,89. Dit was zijn tweede goud, want eerder op de dag veroverde hij even overtuigend het goud op de 800 m. Hellas-atleet Yared Stifanos probeerde even Sprong voorbij te snellen. Dat lukte niet, hij moest een kleine drie tellen toegeven. Fenno Polderman, ook van Clytoneus, was ongelukkig op de 800 m, maar kon nu vlak voor de finish het brons veilig stellen in 4:26,78.

 

Samuel NR in zinderende finale

Jamile Samuel van Phanos is het eindelijk gelukt om op een groot toernooi Dafne Schippers te verslaan. Met miniem verschil wel te verstaan. Lang liep Schippers van Hellas licht vooruit, maar op de meet had de atlete van Phanos net iets meer over en won nipt in een nieuw Nederlands junioren record. Ze bleef met 0,04 sec onder haar oude recordtijd. Schippers kwam in dezelfde tijd over de streep. Ook een recordtijd dus, toch droop ze teleurgesteld af.
De twee blijven aan elkaar gewaagd. Nog geen twee weken terug was de winst voor Schippers in 7,43 sec. Ook vorig jaar was Schippers de snelste toen nog bij de Meisjes B. Deze twee dames zullen het elkaar nog lang moeilijk maken en toptijden op klokken zetten. Dafne Schippers zal uiteindelijk voor de meerkamp kiezen, terwijl Jamile Samuel zich specialiseert.