Posbankloop in Google Earth
Thursday 09 August 2007

txt Factor heeft voor de Posbankloop een applicatie in Google Earth gebouwd. In deze applicatie is zeer veel informatie handzaam en speels bij elkaar gebracht. Zo kun je het parcours verkennen door er overheen te vliegen.

Google Earth is een toepassing van het bedrijf Google. Je kunt het gratis downloaden, waarna je vrijwel iedere plek op de aarde kunt bekijken met lucht- en satelietfoto’s. Nederland is verbluffend nauwkeurig: je kunt tot 40 centimeter scherp zien. Je eigen huis, je werk, school of sportclub.

 

Welke informatie komt beschikbaar?
txt Factor
heeft in Google Earth verschillende lagen gebouwd. Als je het Google Earth bestand download van de site van de Posbankloop en opent in het programma Google Earth zie je 6 mappen met informatie. Allereerst de parcoursen van de 15 en 6 kilometer en de 1K Runaway. Op het parcours van de 15 kilometer is iedere kilometer aangegeven. Vervolgens een map met de belangrijkste locaties, zoals start, finish, douche- en kleedruimtes en de muur. Daarna een mapje met alle verzorgingspunten. Je moet hierbij denken aan medische posten, water- en sponsposten. Het volgende mapje bevat de meetpunten van ChampionChip, het tijdregistratiesysteem. Alle parkeer- en vervoerszaken is een volgende map. Tot slot zijn alle aantrekkelijke plaatsen voor het publiek aangegeven.

Kijk op www.posbankloop.nl voor meer informatie.